Hieronder vindt u enkele wedstrijdverslagen. Reporters van dienst zijn ondervoorzitter Caroline Cool en voorzitter Bart Rosseel. Veel leesgenot!

15 sept 2001 22 sept 2001 29 sept 2001
6-7 okt 2001 13 okt 2001 20 okt 2001
27-28 okt 2001 3 nov 2001 10 nov 2001
17-18 nov 2001 24-25 nov 1 dec 2001
13 januari 2002    

15 september 2001.

HELLOOOOOO  EVERYBODY!!!!!

't is lang geleden é dat ik nog van me liet horen?  Wel ik ben wakker uit m'n zomerslaap om me terug volledig op de competitie te storten.  Jullie hopelijk ook!!

Voor Robland kon de start van de competitie niet beter zijn, zowel dames 1ste en 3e en heren 2NA en 2NR wonnen met glans hun eerste speeldag. De dames bleven in het brugse en gingen eens op bezoek bij Sporting Brugge.

Als eerste begonnen de dames uit eerste nationale met bij Robland Sint Michiels; Hoppe Sara, Lievens Nathalie, Ideler Karin, Cogge Cindy, Ruysschaert Tessa en Cool Caroline.

Bij Sporting Brugge; De Voogdt Patricia, Beausart Ann, Lavalleye Nathalie en Dayer Vicky.

Bij Robland startten Lievens en Cool om de worpen voor rekening te nemen en bij Sporting was dat Patricia en Nathalie.  De strijd ging evenwichtig op tot het 5-5 was. Dan kon Robland een paar puntjes uitlopen door een paar schitterend worpen van Nathalie Lievens, maar toch moesten we op ons hoede zijn want Vicky die stond telkens klaar om een rugworp uit haar mouw te schudden.  Ondanks onze voorsprong werden toch zeer veel fouten gefloten van Robland die dan telkens hersteld werden met een mooie onderschepping van Sara, een mooie tik van Nathalie,een safe van Caroline en een mooie blok van Karin...  We waren zeer gestimuleerd onder leiding van Joris Rosseel en dus we bleven er volledig voor gaan.  Aan de rusten leidden we met 16-10. De tweede helft werd er iets meer vervangen bij ons. Tessa en Cindy kwamen in de match en zo kon Tessa ook al eens een worp voor haar rekening nemen, wat ze dan ook schitterend heeft gedaan.  Als ik het zo vertel is er precies niet veel gebeurd é maar je moest er gewoon bijgeweest zijn, het was een schitterende match en alle ploegmaten hebben een schitterende prestatie neergezet en ik ben fier om m'n ploegje en onze trainer-coach.  Sporting die heeft zeker geen slechte match gespeeld en het ging zeker beter als op de Beker van België.  De eindscore werd neergezet op 31-21 voor Robland Sint Michiels.  Hopelijk is de trend nu gezet é!!!

De derde ploeg mocht ook eens bewijzen wat ze waard waren en dat deden ze dan ook. Bij Robland; Monballiu Nele en Siska, Fremaut Fien, Icket Carol en Cherlet Sylvie. Bij Sporting; Greel Isabelle, Declerck Katrien, Van Belle Evie, Moeyaert Sabrina en Vandemale Deborah.

Bij het begin van de match werd er maar niet gescoord en werden er nog heel veel fouten gemaakt zowel door beide ploegen.  Die waren nog nie helemaal ontwaakt denk ik.  Na een tiental minuten begonnen ze er allemaal door te komen. Nele die schudde daar een hele resum 17-meter worpen uit haar lijf dus diegene die achterkwamen hadden maar af te werken.  Makkelijker kan het niet gaan.  Bij Sporting werd een rugworp gedaan door Isabelle die toch wel vlak door Fien haar handen gleed zeker.  Nele dacht, een koekje van eigen deeg te geven en deed daarbij een volledig onverwachtse rugworp bij een inworp.  Sylvie met haar verre worp kon telkens scoren en zo kwamen ze aan de rust met een kleine voorsprong van 12-9 voor. In de tweede helft probeerde sporting er veel over te gooien maar Nele had ze door en kon zo een bal of 6 boven haar hoofd vangen en direcht toeleggen waardoor de puntjes rijkelijk binnenvloeiden. Carol begon ook meer door te gooien en iedereen begon al eens een bal te onderscheppen.  Onder een natte hemel kon sporting niet veel meer scoren en de match werd met een kloof van 12 punten gewonnen door de Roblandse dames. Eindstand 24-12. Mooie prestaties zou ik zeggen voor een ploeg die met zes nieuwe dames speelt. 't is niet altijd makkelijk om direct samen te spelen en om aan elkaar te wennen op het plein maar blijkbaar zijn we er toch wel weer mooi in geslaagd vind ik. Ondertussen hadden we ook vernomen dat onze heren een mooie match gewonnen hebben van Jabbeke en dat maakt ons natuurlijk blij.  Proficiat aan alle heren. Verder heb ik nog wel twee belangrijke mededeling te plaatsen: VOLGENDE WEEK MOET JE ZEKER KOMEN ZIEN.  Wij nemen het op tegen titelkandidaat Buggenhout om 18.15u zaterdag 22 september.  Het zal scherp op de snee zijn en als je een sterk hart hebt mag je dit zeker niet missen en we kunnen je altijd gebruiken als supporter of gewoon om een pintje te drinken. DAARNA KAN JE GEWOON BLIJVEN HANGEN EN MEEKOMEN NAAR ONZE FUIF.  HOE MEER ZIELEN, HOE MEER DRANK, HOE MEER VREUGDE!!!!! IEDEREEN IS ALTIJD VAN HARTE WELKOM BIJ ROBLAND SINT-MICHIELS. Allé zeg, hou je goed en tot volgende week é 

Groetjes Caroline OV Robland Sint Michiels xxx

 

22 september 2001.

Provinciale B ROBLAND ST-MICHIELS-MALE 14-17

Scheidsrechter Johan Lauwers leidde op zijn eigen kordate wijze deze derby in goede banen.  De bezoekers kwamen met een mix van tieners (Demeyer en Huys) en 35-plussers (Maus en Comeyne) op het veld. Door een blessuregolf waren er slechts 12 spelers inzetbaar voor de drie zaterdagmiddagwedstrijden van Male. Coach Germain Desseranno had dan ook geen kopzorgen als het op vervangingen aankwam.

Male kwam door aanvallende fouten van de thuisploeg vlug op 0-2, maar daarna kwam het ervaren St-Michiels vlug langszij. Door o.a. een korte rugworp van Jurgen Rosseel en sterk verdedigend werk van Dirk Timmerman kon de thuisploeg uitlopen, maar aan de rust was alles te herdoen : 8-8.

Male begon furieus aan de tweede helft en kon vlug een 5 puntenkloof slaan. Toen bij verschillende bezoekende spelers 10 minuten voor tijd het bobijntje helemaal op was, werd het nog even warm voor Male. Maar door attent verdedigen van Demeyer en Huys op rugworppogingen van Vanhecke en Timmerman bleef de thuisploeg met lege handen achter.

(verslag opgemaakt door C. Comeyne van Male, waarvoor onze dank).

ROBLAND ST-MICHIELS
Jurgen Rosseel (5), Jan Sinnaeve (6), Jimmy Devoldere (3), Jan Vanhecke en Dirk Timmerman

KBC MALE
Diederik Huys (6), Rodney Demeyer (1), Chris Comeyne (9) en Gino Maus (1)

 

29 september 2001.

15u00 PWB Robland – KBC Aalter 29 – 19

De heren uit derde nationale moesten het opnemen tegen Aalter. Dimitri Decorte werd er bij gebrek aan Peter Haesaert als versterking bijgehaald en vooral aanvallend bleek dit een goede zet. Robland won gemakkelijk met 29 - 19.

16u00 2NA Robland – Avanti Lissewege 33 – 9

Ook de heren moesten het opnemen tegen Lissewege. Lissewege kwam met veel ervaring voor de dag en Robland met veel ambitie, voor Robland speelden Frederik Tamsin, Joeri Vandeberghe,Steve Bonneure, Gilles VanLitsenborgh en mezelf, Bart Rosseel. De eerste helft liet uitschijnen dat het geen gemakkelijke overwinning zou worden want vooral de aanval van Robland leek nog niet op volle toeren te draaien,de verdediging daarentegen deed het uitstekend. Ruststand was 13 – 6.

 

In de rust gaf coach Rosseel de opdracht het tempo wat op te drijven en in de tweede helft gooide Robland alle motoren open. Snelle aanvallen resulteerden in veel doelpunten en de verdediging hield heel lang haar netten volledig schoon. Lissewege moest het spel van Robland ondergaan en zo behaalde Robland z’n derde welverdiende overwinning. Eindstand : 33 – 9.

Volgende week zondagmorgen nemen we het op tegen het verrassend goed presterende Opstal.

17u00 2NR Robland – Avanti Lissewege 35 – 8

Door de brede kern van onze ploeg staat dit jaar bij de reserven telkens een ploeg opgesteld die zowel aanvallend of als verdedigend heel wat in huis heeft. Met Verplancke en Verstraete aan het kanon kon Robland de overwinning moeiteloos binnenhalen. Eindstand : 35 – 8.

Henk Anseeuw moest met een schouderblessure naar het ziekenhuis worden overgebracht. Woensdag weten we hoe erg de gevolgen zullen zijn van een slechte landing.

 

18u15 1ND Robland – Avanti Lissewege 27 – 11

Na de matige prestatie tegen Buggenhout vorige week moesten onze dames zich herpakken tegen het jonge en getalenteerde Lissewege. Vorig jaar op het einde van het seizoen hadden de dames van Lissewege het de Roblanddames knap lastig gemaakt het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden...

Maar Robland schoot heel sterk uit de startblokken met de aanvallende power van Lievens, die met een hele resem 18m worpen de ploeg op sleeptouw nam. Er werd secuur verdedigd en de wedstrijd werd op een veel hoger tempo gespeeld dan vorige week. Dit resulteerde dan ook in een snelle voorsprong die eigenlijk nooit in gevaar kwam. Enkele mooie acties zorgen voor een heel mooie wedstrijd om te zien met als eindscore : 27 –11. Toch een pluim voor de inzet en vechtlust die de meisjes van Lissewege toonden.

19u15 3ND Robland – KBC Heist 16 – 10

Na de sterke prestatie van vorig seizoen en de versterking in het tussenseizoen lijken onze dames uit 3e nationale ook dit jaar weer klaar voor een mooie prestatie. In het begin van de match leek KBC Heist het laken naar zich toe te trekken maar met een sterke collectieve prestatie knokten onze dames zich terug in de match en bouwden langzaam maar zeker een veilige voorsprong op ! Een mooie wedstrijd met een mooi resultaat : 16 –10.

10u30 PUP Robland – Avanti Lissewege 12 – 12

Onze jongsten haalden ‘s morgens al de eerste punten van de dag binnen door een gelijk spel te halen tegen de jeugdigen van Avanti Lissewege.

 

6 - 7 oktober 2001.

Hertsberge - Robland: 12 - 18.

Robland kon opnieuw beroep doen op Peter Haesaert, maar nu was Jan Sinnaeve afwezig (met Zolder-verplichtingen?!) Robland startte geconcentreerd en liep uit tot 1 - 4. Vader en zoon Lamote boden heel wat weerwerk en al vlug stond het 4 - 5. Robland herpakte zich en met een rugworp van Timmerman werd de rust bereikt met twee punten voorsprong.
Tijdens de tweede helft onderhield Robland telkens een 2 puntenkloof, en met een rugworp van Rosseel werd de kloof iets groter. 

Toen vocht Lamote enkele scheidsrechterlijke beslissingen aan en ging bijna op de vuist met een bezoekende speler. Robland verving dan maar om de gemoederen te bedaren, kon de wedstrijd verstandig uitspelen en won uiteindelijk verdiend in deze turbulente wedstrijd met 12 - 18.

 

Dames: Temse - Robland: 14 - 38

Zondagmorgen moesten we al vroeg uit de veren om richting Temse te vertrekken. De ROBLANDDAMES speelden met Lievens Nathalie, Hoppe Sara, Icket Carol, Monballiu Nele en Cool Caroline. De Dames van Temse speelden met Meersman Diane, Baeck Kitty, Ruymbeeck Mieke en Van de Berre Els of zoiets. Nathalie Lievens opteerde ervoor om de eerste tien minuten aan de kant te blijven en de rest mocht de bilk in om te tonen wat ze waren zonder Nathalie. De match ging gelijkmatig op tot het zo 5-5 was.  Nele die kon van redelijk ver toch een paar puntjes scoren maar onze verdediging zat nog een beetje met gaatjes in het middengat en Diane kon telkens met een mooie scheinbeweging haar balletjes daar plaatsen.  Na tien minuten kwam onze wervelwind in de match en dan kwam de ene goal na de anders op het bord voor de Roblanddames.  Nathalie Lievens werkte secuur af en praktisch 100%.  In de verdediging kwam Natje naar achteren, Sara links, Carol rechts en ikzelf voorraan.  Carol kon zo vier maal na elkaar een eerste worp onderscheppen waardoor we niet veel moeite moesten doen om te scoren.  En voor Nathalie was het eender ver of dicht, hij zat erin. Aan de rust was het dan ook al 15-5 in ons voordeel. De tweede helft bleef Natje 1 en 3 geven (als voorbereiding tegen Loppem volgende week) en dat ging goed.  Toen Coolke na vijf minuten terug in de match kwam gaf deze laatste  de tweede worp.  Nele kon in de plaats van de tweede worp een paar keer een balleke klaarleggen wat ook niet mis is op zich voor de snelheid van het spel.  Een paar foutjes van Temse, zoals buitenspel staan met de bal in de handen zorgde voor een tweepunter tegen van Cool.  Sara onderschepte ook een paar mooie ballen van Diane en kon die klaarleggen waarop er terug een rugworp  uitvloeide en zo kwamen de punten vloeiend op het scorebord. In de laatste minuut doen ze in feite nog een kado aan ons door de bal buiten te duwen.  Coolke neemt de bal binnen en doet rugworp, die bal rolt daarna buiten, iemand van temse gooit de bal naar binnen en blijkbaar waren ze niet meer geconcentreerd genoeg maar er was niemand om die bal op te vangen.  Wat de eindscore op 38-14 brengt. 't was een goede match voor ons en hopelijk ook voor Temse. Hopelijk zijn we een beetje klaar voor het grote geweld volgende week op de terreinen van Robland Sint Michiels. Om 18.15 op zaterdag 13 (shit de dertiende!) oktober moeten we tegen een andere Titelverdediger, nl Loppem.  We gaan er niets bij zeggen, kom gewoon zien en nadien zullen we wel eens klappen met een pint aan den toog é. Van horen zeggen hebben onze dames van 3 Nationale ook gewonnen zaterdag met een redelijk groot verschil van de dames van Buggenhout.  Ze zijn goe bezig voor 't moment.  Proficiat Dames. Tot Volgende weeeeeeeeeeeeeeeeeeeek, Groetjes Caroline xxx

2NA KBC Opstal – KBC Robland 21 – 21

Na de verandering van onze thuismatchen die we nu op zaterdag spelen ipv op zondag was dit weekend onze eerste zondagmatch. Gezien we een redelijk jeugdige bende zijn hadden we op aanraden van coach Rosseel (die ons niet kon vergezellen bij deze uitwedstrijd) allemaal ons best gedaan om niet of verstandig uit te gaan de zaterdagavond. Zondagmorgen om 08u15 leek dit bij iedereen toch redelijk gelukt te zijn.

Wegens het uitvallen van 4 (jawel,vier!) spelers waaronder 3 spelers uit de spelerskern van 2N moesten we deze moeilijke uitwedstrijd spelen zonder vervangingen.

 

De match dan… Coach van dienst was Henk Anseeuw en gezien Frederik Tamsin gekwetst was mocht Pieter Verstraete de hele match de barageplaats innemen en werd de eerste worp genomen door Bart Rosseel. Robland startte heel moeizaam en vooral achterspeler Rosseel bleek veel last te hebben met het zware (lees: nogal plasserige) terrein. Toen Opstal ook nog direct uitpakte met een rugworp was Robland al meteen op achtervolgen aangewezen. Robland knokte zich tegen deze toch wel uiterst ervaren ploeg terug in de match en kon net voor de rust terug aanklampen. Ruststand : 11 – 11.

 

Opstal mocht de tweede helft beginnen aanvallen en had ook het redelijk-veel-wind-voordeel. Toch was het Robland die enkele ballen kon onderscheppen en 2 puntjes kon uitlopen. Maar net toen Robland de match onder controle leek te hebben faalden de lokale grensrecher en de voor de rest uitstekend fluitende scheidrechter en maakte Robland zelf enkele hele domme foutjes… Zo kon Opstal toch nog terugkomen tot 17 – 17. De laatste vijf minuten wisselden Vandeberghe (3e worp) en Rosseel (1e worp) van worp en dit leek een succesvolle zet te zijn (die we misschien al veel eerder hadden moeten doen) want Robland kon terug voorkomen en ook enkele ballen onderscheppen. Met nog anderhalve minuut op de klok stond Robland 21 –20 voor en waren ze in de aanval ! 2e worp…anderhalve meter voor de middellijn en Bonneure moet gooien. Opstal had in alle stilte hun achterman op de linkervleugel gezet en het was die achterman die op fabelachtige wijze de 2e worp van Bonneure van de grond kon houden… Op dat moment gongde de bel…’Laatste minuut’ ! Opstal kon nog tegenscoren en de opvallend korte laatste minuut belette Robland om nog een laatste aanval op touw te zetten. Eindstand dus : 21 –21. Gelukkig speelden Aalst en Dudzele daags voordien in een matige wedstrijd ook al 22 –22 gelijk en zo blijft Robland mee aan kop.

 

Achteraf kregen we van de vriendelijke mannen van Opstal te horen dat ze vorig jaar in derde nationale kampioen zijn geworden zonder enige tegenstand en dat ze in 2e nationale beter op hun plaats zullen zijn. Wij kunnen dit alleen maar beamen want het is een zeer geduchte tegenstander met heel veel ervaring.

 

Volgende week moeten we het thuis opnemen tegen de jongens uit Buggenhout. Hopelijk kunnen we dan de gekwetste Van LitsenBorgh en Tamsin recupereren zodat we weer voluit kunnen gaan !

 

2NR KBC Opstal – Robland 12 – 32

Onze reserven konden terug rekenen op Frederik Bral die hersteld was van een (zelf) opengereten vinger ;-) Frederik Verplancke,Dimitri Decorte,Nico Van Renterghem en revelatie Tony Rodway waren de andere teamleden. Henk Anseeuw is nog een tijdje met een zware schouderblessure die hij vorige week opliep in de match tegen Lissewege.

 

Net zoals vorige week bleken onze reserven veel te sterk voor de tegenstander en blijft het wachten op een eerste grote test vóór de te verwachten clash tegen de reserveploeg van Dudzele.

Opstal ging Robland met veel moed te lijf maar kon niet op tegen de secure verdediging en de aanvallende kracht van Robland. Eindstand : 12 – 32.

 

13 oktober 2001.

Provinciale: Robland - Koekelare: 41 - 8.

Robland kon geen beroep doen op Jurgen Rosseel (werkomstandigheden) maar Peter Haesaert was wel van de partij. Dirk Timmerman, licht gekwetst, startte op de bank, en zo nam Jan Sinnaeve de achterplaats waar. 
Koekelare kwam met een jong vijftal af, en was verwonderd dat oud-Koekelare-speler Jan Vanhecke in Provinciale speelde.

Robland startte snedig en na enkele minuten was het 8 - 0. Er werd onder een stralende zon vlug gespeeld en de mannen van Koekelare moesten al vlug passen. De ruststand werd dan ook bereikt met een 22 - 3 score. 
De Koekelaarse spelers smeekten om toch maar 6 doelpunten te scoren, en lukten daar wonderwel in. Eindstand: in deze leuke en faire wedstrijd: 41 - 8.

 

2NA: Robland - Buggenhout: 29 - 19.

Onder leiding van scheidsrechter van het jaar André Van Deynse startte Robland opnieuw met het basisviertal (dus met Tamsin). Het liep vlot uit tot 4 - 1, en liet dan de mannen uit Buggenhout in de wedstrijd komen. De scouts van Dudzele zagen een sterke Vandenberghe en Rosseel de spelers uit Buggenhout onderuit gaan met een 29 - 19 eindstand tot gevolg.

 

2NR: Robland - Buggenhout: 24 - 9.

Robland startte ook hier vinnig, maar het was iets te vinnig. Dit zorgde voor heel wat fouten, zodat het toch nog een moeilijke wedstrijd werd. Eindstand: 24 - 9.

 

1ND: Robland - Loppem: 16 - 21

De absolute topper bij de dames bracht spanning, animo, sensatie en heel wat ontgoocheling.

Robland startte verrassend met het viertal Cool, Nathalie Lievens, Hoppe en Ruysschaert. Loppem kon rekenen op Veerle Lievens, speelster van het jaar Vanessa Fremaut, Mieke en Sylvia. 

Cool kon niet goed weg met haar worpen maar Ruysschaert nam voorbeeldig over. Robland liep zelfs uit tot 10 - 3, maar toen begon de verdediging van Loppem sterk te acteren. De rust werd dan bereikt met een vierpuntenbonus voor Robland, maar zou te weinig blijken. Het keerpunt van de wedstrijd kwam er door een scheidsrechterlijke beslissing, waarbij een bal op de lijn binnengegeven werd, en Fremaut rustig kon scoren dmv een rugworp. Op deze manier kwam Loppem langszij. Robland begon dan te overhaast te spelen en na opnieuw enkele betwistbare fasen was de veer bij de thuisploeg volledig gebroken. Op dat moment acteerde Loppem ook sterk, zodat de (misschien overdreven) eindstand 16 -21 bereikt werd. Na de wedstrijd geraakten dan ook heel wat Roblandspelers over hun toeren, maar de frustratie werd overvloedig met gerstenat weggespoeld. 

 

3ND: Robland - Male: 21 - 15.

Ook dit was een topper: de ongeslagen leiders uit derde afdeling tegen elkaar. 

Onder impuls van Ideler en de zusjes Monballiu speelde Robland een sterke wedstrijd en lieten de bezoekers nooit in het stuk voorkomen. Coach Rosseel kon heel wat vervangingen doorvoeren en zo kon Robland de leidersplaats veiligstellen. Eindstand: 21 - 15.

13 oktober 2001.

We schrijven zaterdag 13 oktober, een heldere hemel en een stralende zon boven de terreinen van Robland in de Abdijbekestraat te St-Michiels.  Op de affiche staan 3 toppers : De dames uit eerste nationale moesten het opnemen tegen eeuwig concurrent en te kloppen titelfavoriet Loppem. De dames uit derde nationale moesten coleider Male bekampen en de heren uit 2e nationale moesten hun plaats aan de kop van het klassement verdedigen tegen het dit seizoen verrassend sterke Buggenhout.

Als het aan het weer en de affiche lag zou dit een zalige nazomerdag worden. Bepaalde factoren zorgden helaas voor een andere afloop maar daar lezen jullie verder wel meer over…

 

15u  PWB  KBC Robland – D&W Koekelaere  41 – 8

Onze ploeg uit provenciale mocht in de namiddag de spits afbijten. Veel valt er niet te zeggen over deze wedstrijd. De jongens uit Koekelare kon geen weerstand bieden tegen de Roblanders,die met overtuigende cijfers de supporters hadden opgewarmd. Eindstand : 41 – 8

 

16u 2NA KBC Robland – ‘t Klaverken Buggenhout  29 – 19

Dan waren de mannen uit 2e nationale aan de beurt. Zoals gehoopt kon Robland Frederik Tamsin reeds recupereren, Gilles van Litsenborgh en Henk Anseeuw jammergenoeg nog niet ! Steve Bonneure, Joeri Vandenberghe,Pieter Verstraete en Bart Rosseel waren de andere krachtballers van dienst in deze wedstrijd.

Robland mocht de wedstrijd starten en overviel Buggenhout met een heel hoog tempo. Steve Bonneure schudde enkele schitterende worpen uit z’n mouw en JoeriVandeberghe werkte perfect af. De verdediging van Robland draaide uitstekend en met enkele spectaculaire reddingen van achterspeler Rosseel kreeg het talrijk opgekomen publiek een heel mooi portie krachtbal voorgeschoteld ! Vooral Meneer Schotte himself leek met volle teugen te genieten. Het hoge tempo werd de hele eerste helft aangehouden en Buggenhout kwam adem en minuten te kort om weerstand te bieden. Daarom ook stond er bij rust een tienpuntenkloof op het scorebord : 16 -6.

Buggenhout mocht de tweede helft beginnen maar konden niet scoren. Robland daarentegen startte weer hevig en diepte de kloof nog met 4 punten uit. Buggenhout scoorde nog een tweepunter maar St-Michiels antwoordde direct ook met een succesvolle rugworp. De tweede helft leek Buggenhout echter hun 2e adem gevonden te hebben want nu boden ze heel wat meer weerstand, vooral aanvallend leek het bij de « menne eut buugenaut» plots veel beter te lukken. Robland had ook het tempo wat laten zakken en coach Rosseel opteerde om enkele vervangingen door te voeren zodat iedereen de smaak van het gras/zand mochtproeven… Robland speelde de match rustig uit en bij het eindsignaal bleek de kloof terug 10 punten te bedragen. 

Een leuke en heel sportieve match, geleid door een uitstekende -scheidsrechter van het jaar- André Van Deynze, eindigde met een mooie score in het voordeel van Robland : 29 –19.

17u 2NR KBC Robland – ‘t Klaverken Buggenhout 24 – 9

Bij de reserven (met Frederik Verplancke, Tony Rodway, Nico Van Renterghem en Dimitri Decorte) speelde zich weer hetzelfde scenario af als de afgelopen speeldagen. Robland hoefde niet diep te gaan om een mooie uitslag op het bord te zetten : 24 – 9.

18u15 1ND  KBC Robland – KRB Loppem  16 – 21

Voor een rustig verslagje verwijzen we naar hierboven.

19u15 3ND  KBC Robland – KBC Male  21 – 15 

De dames uit 3e Nationale speelden een voortreffelijke wedstrijd tegen een verdienstelijke ploeg uit Male en zij hebben hun 6-puntenkloof wel mogen behouden.

Sportieve groeten,

Bart Rosseel

20 oktober 2001.

Goeiemiddag beste sportliefhebbers, Alweer een speeldag achter de rug, en je zeg niet welkéén weeral... Het leven is een strijd zeggen ze.... wel het krachtbal is week na week een strijd.  Strijden voor weeral die ene overwinning.  En dát zorgt nu net voor die spectaculaire acties, die een streling voor het oog vormen en die het het allemaal weer waard maken om het beste van jezelf te blijven geven op da plein.. . 

De Pupilletjes mochten 's morgens al de spits afbijten van alle thuismatchen. Daar was ik helaas niet aanwezig maar van zien zeggen weet ik dat ze verloren hebben tegen Beitem. 

 

In de namiddag mochten de "ouwe rotten" in het vak beginnen van Provenciale West.  De tegenstander was gekend en gevaarlijk: Beitem, die net boven Robland gerangschikt staat.  Robland werd vertegenwoordigd door Peter Haesaert, Dirk Timmerman, Jan Vanhecke en Jan Sinnaeve (dit zijn ze de sluwe vossen) en die werden bijgestaan door de "sympathieke springers in het veld" Devoldere Jimmy en Bral Frederik.  Voor die topper kon men niet rekenen op Rosseel Jurgen maar wel weer op Peter Haesaert, Fre en Jimmy  en dat zullen ze in Beitem wel geweten hebben. Doordat Peter later toekwam moesten ze beginnen met de werpers Jimmy en Jan Sinnaeve.   Fré en Jimmy konden elk een eerste worp onderscheppen van Beitem en daaruit scoren.  Peter Haesaert werd dan ingelast met z'n verre worpen, Dirk Timmerman greep ook niet naast de ballen en Jan Vanhecke kon geregeld een balleke klaarleggen.  Zo kwamen ze aan de rust een zestal punten voor. 
In de tweede helft kon Robland door rugworpen van Fre en Jan Vanhecke zo'n tien goals voren komen maar de concentratie verslapte en Beitem stond in een mum van tijd terug op 5 goals.    Uiteindelijk hebben ze zich nog eens geforceerd en een beetje tempo gespeeld zodat er een stevige eindscore van 24-14 op het blad kon gezet worden.  Toch goe gespeeld van Beitem.  Nog een deel pinten meer voor de match en ze zullen misschien heviger staan dan ;-) 

 

Dat krachtbal een familiesport is, daar weet Robland wel iets van ja. De Heren van Tweede Nationale A mochten duelleren tegen Wevelgem, die nog om hun eerste overwinning moeten komen.  Vorig seizoen was dit nog een thriller die eindigde in verlies en gelijk spel maar deze keer draaide het iets anders uit....Robland moest winnen over mee bovenaan de rangschikking te blijven (Dudzele had nl ook gewonnen van Fortuna!). Bij Robland speelden Rosseel Bart (broer van jurgen en zoon van Coach Joris), Frederik Tamsin (neef van bart en jurgen), Joeri Vandenberghe, Steve Bonneure en Toane. Bij Wevelgem speelden Tamsin Kurt (right, broer van Fre en neef van...), Gino, en de rest weet ik niet.  Wat ik wel weet is dat het mooiste element van Wevelgem ontbrak; JO.  Of het daaraan lag dat ze zwaar verloren, 't is geen mens die het weet. Zo'n familietoestanden zorgen terwijl voor mooie gelegenheden. Mamies en Papies die komen kijken, oma's en opa's..de mensen weten nie voor wie ze eerst moeten roepen! En achteraf, ja den drank é! Onder het oog van Mr Schotte mocht Robland de wedstrijd beginnenen er werd al van in het begin een heel stevig en snel portie krachtbal boven gehaald! Wevelgem kon niet direct antwoorden en na 5 minuten stond het al 5 - 0. Een riante voorsprong die meteen de nog resterende zenuwen van het veld hielp ! Robland drukte de ganse 1e helft op het gaspedaal en bij de rust stond  dan ook een veilige 20 - 5 score op het bord. Het zwarte beest leek toen reeds verslagen. In de tweede helft werd Tony Rodway tussen de leeuwen gegooid en hij deed dit uitstekend. Eventjes leek Robland het moeilijk te hebben om te scoren maar kon zich snel herpakken. Wevelgem lukte nog een rugworp maar kon op geen enkel moment overtuigen. Het zwarte beest dus naar de slachtbank gedragen en eindscore : 33 - 13. Robland nog altijd mee aan kop van de rangschikking en de cruciale matchen komen in het vizier… « De stijging spant ! » zou Danny gezegd hebben ! 

 

Voor de reserven mochten Verstraete Pieter, Verplancke Fré, Dimitri Kwielebabbe Decorte en Nico den arten Van Renterghem aanrukken. Je kent da wel é; van iets brandhout maken?? Awel, da is gebeurd hier. Dankzij de puike verdediging van Robland duurde het een heel eind vooraleer Wevelgem een eerste puntje op het bord kon zetten maar sportief was het hoe ze toch bleven vechten voor elke bal en de wedstrijd heel sportief uitspeelden. De aanval van Robland daarentegen draaide op volle toeren en zo werd de eindstand: 36 -2. Onze reserven dus ook aan de kop van het klassement!

 

Tussen de heren- en damesmatchen werden onze lang verwachte nieuwe tenuetjes overhandigd en natuurlijk zoals het al altijd geweten is waren de paperazzi er gelijk gieren op gebrand om foto's te nemen voor de lokale kranten.  Mr Schotte mocht namelijk als trouwen supporter mee op de foto.

 

 De dames uit 1e Nat mochten het opnemen tegen Beitem, die ook niet te onderschatten valt.  (verloren met 1 goal tegen Loppem kan al tellen é) en wij hebben da ook geweten! Bij Robland; Lievens Nathalie, Hoppe Sara, Icket Carol, Ruysschaert Tessa en ikzelf Cool Caroline.  Bij Beitem; Gracia,..... Lievens nam worp 1 en 3 voor haar rekening en Tessa 2.  Dat ging vlot.  Lievens kon in de beginfase een 18m balleke over naast Gracia loodsen en Cool kon er met een rugworp mee wegraken zodat we algauw gelijkkwamen.  In de verdediging vlotte het niet zo want iedereen was telkens weg toen Gracia haar schijnbewegingen bovenhaalde.  Telkens kwamen we een puntje voor een puntje achter.  Gracia probeerde ons zelfs te slim af te zijn door de eerste worp te nemen, daarna te verleggen en daarna een rugworp te doen.  Chance da we wakker waren of we waren gezien. In de tweede helft nam Carol Icket een tweede worp voor haar rekening wat niet zo zeer lukte doordat Beitem serieus drukte daarop.  Cool nam dan die worp over en Nathalie bleef 1 en 3 drie doen zodat wij de eindscoren konden plaatsen op een goede 27-22. 

 

Als laatste mochten de dames uit 3e nationale het ook nog een opnemen tegen Beitem en da was ook geen enkel probleem. Karin Ideler, Nele en Siska Monballiu, Cogge Cindy en Julie Ruysschaert (jaja zus van tessa!) zetten hun beste beentje voor.  Nele nam praktisch gans de match 1 en 3 voor haar rekening en Karin 2.    Toen Karin efkes vervangen werd nam Siska de tweede worp voor haar rekening en ZE HEEFT ZELFS GESCOORD!!! Z'is goe bezig Siska.  Cindy die plukt ballen uit de lucht dat ze er zich zelf niet aan verstaat.  Ze bloeit gewoon open van sinds ze bij 3e nat speelt.  Julie, beschaamd zoals ze is wou dan eens een bal direkt klaarleggen en ze is toch wel voorbij de werpplaats zeker da jongske, maar toch goed geprobeerd é.  Eindscore 27-19. 

 

En nu heb ik de kramp  in m'n handen salut en de kost en tot volgende week 

ciao caroline robland xxx

 

Zaterdag 27 - zondag 28 oktober

Provinciale: Waardamme - Robland: 12 - 28.

Robland kon geen beroep doen op Devoldere, maar Rosseel was nu wel van de partij. Bij Waardamme was Bart afwezig, maar toch werden er vier personen bereid gevonden om te starten. 

Robland startte sterk, en liep vlug uit tot 1-5. Toen stokte de aanval een beetje, en Waardamme, onder impuls van Mario Bultynck en Wald Demeyer kwam dichterbij tot 5 - 8. Rosseel kwam dan Timmerman op de achterplaats vervangen, maar zocht nog duidelijk zijn matchritme (na drie weken afwezigheid). Sinnaeve en Vanhecke toetsten enkele zekere ballen door, maar Rosseel had er te veel moeite mee (of lag het aan de nieuwe spelersuitrusting? Ruststand: 6 -10.

De tweede helft werd in een hoger tempo afgewerkt, en Robland werkte nu wel goed af, zodat er vlug een tienpuntenkloof op het bord stond. Bij Waardamme onderscheidden Wald en Mario zich in offensieve zin en Kris Desintebeing en Tom Desender in verdedigende zin. Haesaert gooide naar hartelust de ballen rond en Rosseel was nu wel in zijn nopjes, na het maken van een drietal rugworpen. Ook Timmerman kon een dubbel lukken en uiteindelijk won Robland verdiend met 12 - 28  na een zeer sportieve wedstrijd onder leiding van gelegenheidsscheidsrechter Betrand Gellinck.

Speelden voor Robland: Jurgen Rosseel (10), Peter Haesaert (7), Jan Sinnaeve (9), Jan Vanhecke en Dirk Timmerman (2).

Speelden voor Waardamme: Wald Demeyer (4), Tom Desender (1), Mario Bultynck (7) en Kris Desintebeing.

 

Krachtbal 2de nationale :  Z.A.K. Beveren – Robland Sint-Michiels : 16 – 25 (verslagen door Dirk Bosman)

 

Dit weekend moesten de drie Beverse ploegen thuis krachtballen tegen drie ploegen van Sint-Michiels.  De Beverse meisjes gaven zaterdagmiddag hun collega’s uit Brugge partij, maar stonden aan de rust reeds 5 – 17 achter.  Greet De Keersmaeker kon niet echt in de wedstrijd komen in die eerste helft en An Vandermeulen moest te dikwijls van te ver proberen scoren.  Na de rust werd de partij evenwichtiger ook omdat het voor Sint-Michiels niet echt meer moest.  Toen op het einde ook nog de beste speelster op het veld, Nele Monballiu, vervangen werd, kon Beveren goed meespelen.  De eindstand was niettemin 14 – 27 voor de meisjes van Robland.  Bij Beveren speelden Leen Reyns, Sarah De Wolf,  Greet De Keersmaeker (5) en An Vandermeulen (9).

 

Op zondagmorgen kwam titelkandidaat in tweede nationale heren, Robland Sint-Michiels, op bezoek in Beveren.  Vooraf was men er in Beveren van overtuigd dat Robland een maatje te groot zou zijn, en dat er niet direct op winst gehoopt werd.  Bart Acke en Willem De Craene gaven verstek om te kunnen deelnemen aan de survivalrun Brugge – Damme – Brugge en Peter Vandermeulen kwam niet opdagen na een zware zaterdagnacht.  Bij Beveren stond dus een onuitgegeven viertal tussen de lijnen met de broers Bart en Joris Eyer op de vleugels, Koen Roelandt op barrage en Luc De Loos op de achtermanpositie.

Robland ging autoritair van start en bracht Beveren direct in moeilijkheden.  Roelandt kon moeilijk de bal op de grond werpen en dat was ook de verdienste van een goede Brugse verdediging.  Van 0 – 3 ging het vrij snel naar 1 – 6.   Robland begon dan evenwel wat risico te nemen in de eigen worpen en de Beverse verdediging kwam onder stoom.   De Loos en Roelandt konden ook tegenscoren en na twintig minuten stond het verrassend genoeg 7 – 7.  Bart Rosseel was dan wel de Brugse aanval komen versterken en werkte terug de Brugse aanvallen af terwijl bij Beveren dit weerom veel moeilijker bleek te gaan naar de rust toe.  Maar de ruststand 8 – 9 liet nog alle mogelijkheden open. 

Na de appelsientjes ging Robland een versnelling hoger spelen en bij Beveren zaten De Loos en Roelandt niet echt fris.  Vooral Joeri Vandenberghe zorgde toen voor de beslissende doelpunten en bracht Robland 12 – 18 voor.  Robland controleerde de wedstrijd en Beveren had het toen wel begrepen en drong niet meer aan.  Bij een 14 – 24 stand werd Bart Rosseel vervangen met een voetkwetsuur maar zo dicht bij het einde kon dit geen verandering meer geven aan het spelbeeld.

Einduitslag :  16 – 25  en voor Beveren speelden Koen Roelandt (10), Luc De Loos (6) en Bart en Joris Eyer.  Bij Robland Sint-Michiels speelden Pieter Verstraete, Fré Tamsin (3), Steve Bonneure (5), Joeri Vandenberghe (9) en Bart Rosseel (8).

 

Door al die afwezigheden en verschuivingen bij de Beverse herenploegen waren er nog slechts vier spelers over voor de reservenwedstrijd.  Maar vermits die Beverse reservenploeg geen werpers bevatte en zelfs twee halffitte spelers, was een zware nederlaag tegen de leidersploeg onafwendbaar.  Wim Nys (2), Erik Adriaenssens, Peter Oosterlinck en Dirk Bosman werden met 2 – 41 ingepakt.  Opdracht volbracht zegt men dan want geen forfaitboete en de twee punten toch binnen…

1ND    Za 14u30        KBK Ichtegem – KBC Robland      27 – 24

De dames van Robland namen na de zware training van woensdag het zekere voor het onzekere en zorgden ervoor dat ze tijdig aanwezig waren zodat de spieren goed los waren vooraleer de wedstrijd begon. De dames van Ichtegem waren dit blijkbaar niet van plan want slechts een paar minuten voor de wedstrijd verscheen de ploeg op het veld. Dit bleek later van fataal belang te zijn.

De Roblanddames mochten de wedstrijd beginnen en de aanvalsmachine, die bestond uit Nathalie Lievens (foto1) en Tessa Ruysschaert, raasde als een orkaan door dat wedstrijdbegin. De nauwelijks opgewarmde dames van Ichtegem kregen toen alle hoekjes van het plein te zien en door het hoge tempo kon Robland al gauw uitlopen tot 0 – 6. Toen er na 10 minuten een 1 – 7 score op het bord stond besloot coach Joris om Tessa Ruysschaert te vervangen door Carol Icket. Direct bleek dat Robland de aanvalskracht van Tessa miste. Lievens moest steeds van ver afwerken en de dames van Ichtegem knokten zich onder impuls van een sterke Lore Bolle (foto2) terug in de match. Ruststand : 11 – 17.

 

 

 

 

 

 

 

Foto1 : Nathalie Lievens

 

Na de rust kwam Ichtegem steeds meer en meer in de wedstrijd en Robland liet zich meermaals betrappen op individuele foutjes. In de slotfase leek Ichtegem benauwend dicht terug te komen.Gelukkig voor Robland bleef Lievens ook van ver scoren met enkele hele mooie worpen maar ook Lore Bolle was sterk op dreef en bleef scoren.

  

 

 

 

 

 

 

 

Robland kon een voorsprong van 3 punten behouden tot in de laatste minuut. In het begin van die laatste minuut mocht Robland nog een laatste aanval inzetten. Die werd door Ichtegem buiten gewerkt en dan leek de kous af want Robland terug in balbezit en gewoon de tijd uitspelen zou je dan zeggen… Nathalie gooide de eerste worp gewoon grond zodat er nog een tweede worp zou volgen maar Carol Icket pakte de bal en deed nog een te zwakke rugworp waardoor er voor Ichtegem kostbare tijd gewonnen was en ook zij nog een aanval konden inzetten. Eventjes leek het zelf nog spannend te gaan worden want toen Lore Bolle zelfs nog een rugworp kon uitvoeren. Gelukkig waren Sara Hoppe en Nathalie Lievens attent en konden de rugworp onschadelijk maken. 

Een zeer spannende laatste minuut na een bloedstollende topper! Mooie match om te zien en puike prestatie van beide teams. En voor onze dames een belangrijke overwinning! Eindstand : 24 – 27

 

2NA    Zo 09u30        ZAK Beveren – KBC Robland        25 – 16

De heren uit 2e nationale mochten hun tweede zondagochtendwedstrijd van het seizoen afwerken. Na de matige prestatie in die vorige zondagochtendwedstrijd (Opstal) waren we gewaarschuwd want volgens onze statistieken is Beveren zeker niet de gemakkelijkste uitwedstrijd. De voorbije jaren zijn daar echte veldslagen geleverd moeten worden om met de volle buit terug te keren naar St-Michiels.

Bij Beveren ontbrak Peter Vandermeulen waardoor we toch al zijn gevaarlijke en immens verre rugworpen niet meer hoefden te vrezen. Maar daartegenover stond wel dat Luc De Loost terug de eerste ploeg vervoegde en in de wedstrijd bewees hij dat hij nog steeds over een hele goeie worp beschikt en ook z’n rol als achterspeler feilloos neerzette!

De match zelf dan… Beveren mocht de wedstrijd beginnen maar Robland kon al direct hun laatste worp onderscheppen en trok dan zelf de aanval in. Robland werkte in de beginfase heel goed af, Beveren daarentegen had heel wat meer last met de Robland-defensie en kon heel moeilijk scoren. Na een kwartiertje stond het dan ook 1 – 6 in het voordeel van Robland. Een vevanging en een verandering in het aanvalspatroon van Robland zorgde echter voor een serieus zwak momentje en Beveren kon in nog geen 5 minuten tijd de score terug gelijk zetten : 7 – 7. Net voor de rust kon Robland toch nog eenmaal meer scoren dan Beveren en bij rust stond het 8 – 9 !

 

In de tweede helft herpakte Robland zich volledig en ondanks het hondeweer werd er toch geprobeerd wat meer tempo te maken. Dit resulteerde snel in een ‘op papier!’ veilige voorsprong waardoor Robland de match rustig kon uitspelen. 5 minuutjes voor ‘t einde moest ondergetekende met een enkelblessure van het veld maar zoals Dirk Bosman het in zijn verslagje schreef was de strijd op dat moment al gestreden.

Eindscore : 16 - 25

 

Door het hondeweer heeft ons digitaal cameratje het een beetje laten afweten (blijkbaar had de autofocus het nogal voor de regendruppels) maar ik kan jullie toch één foto tonen van één van onze spelers die blijkbaar zeer begaan was met de geboorte van onze nieuwe prinses Elizabeth en hij vierde dit op z’n eigen manier. Go Dimi !!!

 

 

2NR    Zo 19u30        ZAK Beveren – KBC Robland        2 - 41

De reserven hadden geen probleem met de reserveploeg van Beveren. Het enige wat ik er misschien nog kan bijzeggen is dat Dimi z’n pamper van z’n hoofd moest halen wegens potsierlijke kledij ;-)

 

3ND    Za 15u30    ZAK  Ichtegem – KBC Robland14 – 27

Onze dames uit 3e Nationale mochten zaterdagnamiddag al richting Beveren en ook zij wonnen. Voor een verslagje verwijs ik naar het verslag van Dirk Bosman. Voor wie die over het hoofd gezien heeft pleeg ik vlug eens plagiaat met de magistrale toverwoorden van Bill Gates : “Copy – Paste”

 

“De Beverse meisjes gaven zaterdagmiddag hun collega’s uit Brugge partij, maar stonden aan de rust reeds 5 – 17 achter. Greet De Keersmaeker kon niet echt in de wedstrijd komen in die eerste helft en An Vandermeulen moest te dikwijls van te ver proberen scoren. Na de rust werd de partij evenwichtiger ook omdat het voor Sint-Michiels niet echt meer moest. Toen op het einde ook nog de beste speelster op het veld, Nele Monballiu, vervangen werd, kon Beveren goed meespelen. De eindstand was niettemin 14 – 27 voor de meisjes van Robland. Bij Beveren speelden Leen Reyns, Sarah De Wolf, Greet De Keersmaeker (5) en An Vandermeulen (9).”  Dirk Bosman

 

PUP     Za 15u30   KBK Ichtegem – KBC Robland  12 – 11

De pupillen mochten het zaterdagnamiddag na onze dames opnemen tegen de pupillen uit Ichtegem. Het werd een hele leuke wedstrijd met een 12 – 11 einduitslag in het voordeel van Ichtegem.

 

Et voilà, dat waren ze allemaal.  Tot volgende week !

 Bart Rosseel.

 

Zaterdag 3 november

Wedstrijdverslagen KBC Robland – 3 november 2001

 

Hallo allemaal, sorry voor de late doorzending van onze wedstrijdverslagen maar beter laat dan nooit hé! Op vrijdag en zaterdag hadden we in onze lokalen onze jaarlijkse kaarting dus het beloofde een heel zwaar weekend te worden, en achteraf beschouwd was dat nog zacht uitgedrukt…

 Ik wou bij deze ook alle ploegen bedanken die aanwezig waren op onze kaarting. Het deed deugd om zoveel krachtbalcollega's te mogen aantreffen! De kaarting is terug een succes geweest en volgend jaar zijn er dus zeker en vast opnieuw kippen te winnen in Rob-LAND!

De wedstrijden dan…

Onze jeugdspelertjes mogen 's morgens al 'de bilk in' en jammergenoeg verloren beide ploegen hun wedstrijd. De Minimiemen jongens verloren van Klaverken Buggenhout met 6 - 9 en de pupillekes verloren van Snellegem met 8 - 19!

 

PWB   Za 15u00        KBC Robland - Avanti Lissewege    28 – 12

 

's Middags mochten naar goede gewoonte de mannen uit Provenciale de spits afbijten. Deze week stond Avanti Lissewege op het 'menu'.

 Bij Robland konden Jimmy,Jurgen (allebei ergens op een andere planeet voor hun werk!) en Dirk (op reis) niet van de partij zijn. Dan bleven nog over Jan VanHecke,Jantje Sinnaeve en Peter Haesaert. En Frederik Bral werd van de reserveren geleend om als achterman te fungeren, wat hij trouwens schitterend heeft gedaan! Lissewege speelde met ruggegraat Wim Vanhoutte en Mark Schaepdryver.

Robland mocht de wedstrijd beginnen en kon algauw uitlopen tot een 4 - 1 voorsprong. Toen trapte Jantje S tweemaal met z'n voet op de lijn bij de eerste worp en kon Lisswege aanvankelijk de het verschil minimaliseren. Maar Robland herpakte zich al vlug en kon terug uitlopen tot 9 - 4. Vanhoutte kon nog een rugworp maken tegen Robland maar dit belette Robland niet om toch met een ruime 15 - 7 voorsprong te gaan rusten.

Na de rust ging Robland nog beter verdedigen en konden zowel Sinnaeve en Bral nog een rugworp scoren.

Lissewege probeerde nog tactische zetten door Vanhoutte 1 en 3 te laten geven en uiteindelijk nog op de achterpositie te plaatsen maar dit mocht niet baten. Robland won uiteindelijk gemakklijk met 28 - 12 !

  

2NA    Za 16u00        KBC Robland - D & W Koekelare    36 – 19

 

 

Gezien we nog steeds de gekwetste Gilles Van Litsenborgh moesten missen en we ook met enkele wereldreizigers in de ploeg zitten moest coach Rosseel zeer zuinig zijn met het aantal spelers die hij ter beschikking zou stellen voor de eerste ploeg. Daarom werd geopteerd om Fréderik Tamsin te sparen voor de reserven (die toch ook tegen de derde uit hun reeks moesten spelen) en Pieter Verstraete de ganse wedstrijd te laten spelen en de eerste worp voor z'n rekening te nemen. Voor de rest speelde Robland met Steve Bonneure, Joeri Vandenberghe en Bart Rosseel. Bij Koekelare speelden Renaat Vanoost, Koen Willems, Andy Vancoillie en Wim Ramboer.

   Robland begon rustig aan de match en Koekelare die blijkbaar toch heel wat aanvallende kracht in huis heeft kon in de beginfase van de wedstrijd opvallend goed meedraaien. De Robland-verdediging leek vooral moeite te hebben met de worpen van Renaat Vanoost. Maar ook de verdediging van Koekelare had hun handen vol met de verre worpen van Bonneure en de afwerking van Vandeberghe en Rosseel. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Robland meer en meer de bovenhand en kon zo een kloofje van 8 punten bij elkaar spelen bij Rust.

 

In de tweede helft volstond het voor Robland om vijf minuutjes het tempo wat op te voeren om de kloof uit te diepen tot een veilige voorsprong. Op het einde van de tweede helft deed Koekelare nog een slotoffensief door Renaat 1 en 3 te laten geven. Aanvankelijk bleek dit heel succesvol maar uiteindelijk bleek ook dat dit onmogelijk vol te houden was. Al bij al dus een verdiende overwinning voor Robland. De eindstand van deze wedstrijd was : 36 - 19

 

2NR    Za 17u00        KBC Robland - D & W Koekelare   44 – 7

 

De reserven hadden 'op papier' een moeilijke wedstrijd voor de boeg tegen het als derde geplaatste Koekelare.  Robland moest trouwens 'kanon' Frederik Verplancke missen doordat hij niet op tijd afscheid had kunnen nemen van de Ardennen. Maar langs de andere kant speelde Frederik Tamsin mee in zijn plaats dus no probs !

 'Op het veld' bleek van dat papier niet veel te kloppen want Koekelare was een maatje te licht voor onze reserven en alweer werd er brandhout gemaakt van de tegenstander. Voor coach Rosseel een momentje van ontspanning en dat is ook mooi meegenomen als je 5 matchen na elkaar aan de zijlijn staat !

 Eindstand van deze topper : 44 - 7

 

Het is reeds vroeg donker tegenwoordig en vanaf de reserven (17u00) moeten we al onze verlichting aansteken en ik (amateur-fotograaf voor alle duidelijkheid!) had geen rekening gehouden met het tegenlicht… Vandaar dat ik geen actiefoto's meer heb van de wedstrijden die na 17u00 gespeeld zijn. Maar aan ander beeldmateriaal geen gebrek. Zoals hier bijvoorbeeld : collega, vriend en supporter Dieter Debaets,bij ons beter bekend als 'Buffel '. 'k moet nie meer zeggen dat hij rechts op de foto staat zeker? Trouwens, die figurant links is geen ingehuurde fan maar onze eigen Tony Rodway, ofte 'Tone '.

 

1ND    Za 18u15        KBC Robland - KBC OostDuinkerke   25 – 16

 

Onze dames uit eerste nationale mochten onder het oog van peetvader meneer Schotte en mevrouw Schotte (zie foto!) de dames uit Oostduinkerke bekampen. Dit is voor onze dames nog nooit een gemakkelijke wedstrijd geweest maar zowiezo moest er gewonnen worden.

 Robland speelde met Nathalie Lievens vanachter, Sara Hoppe op rechts, Tessa Ruyschaert op links en Caroline Cool op de barage.

In het begin van de wedstrijd liep alles volgens plan en konden onze dames een puntje of 4 uitlopen maar ook Oostduinkerke bleef vechten voor elke bal en kon tot bij de rust aanklampen met Robland.

Na de rust was de Robland -motor goed opgewarmd en kon hij op volle toeren worden gezet! Tessa en Nathalie zorgden voor de doelpunten en Sara en Caroline hielden het tempo in de wedstrijd door de ballen zo snel mogelijk te recupereren. Het verschil liep uit tot bijna 10 puntjes maar nooit kreeg men de indruk dat de match al gespeeld was en dit was vooral te danken/wijten aan een moedig en sterk Oostduinkerke.

Uiteindelijk won Robland verdiend met 25 - 16 na een mooie en alweer spannende wedstrijd. Toch eventjes zeggen dat ik persoonlijk vind dat de competitie in 1ND één van de spannendste en moeilijkste competities is van 't moment want ik heb zo de indruk dat daar iedereen tegen iedereen kan winnen ! Goed voor het niveau,de spanning en het amusement…maar amai m'n hartje!

 

3ND    Za 19u15        KBC Robland - KBC OostDuinkerke   36 – 11

  De dames uit derde nationale moesten het ook opnemen tegen Oostduinkerke. Eerder die week hadden onze dames al het slechte nieuws te horen gekregen dat hun vaste werper en scoormachine Nele Monballiu haar voet in het gips zat (zie foto!) en het had niks te maken met Halloween ofzo… Daarom werd Carol Icket als versterking opgeroepen en zij bleek de rol van Nele uitstekend over te nemen !

Nog slechter nieuws was dat onze andere werpster, Sylvie Cherlet, aankondigde dat ze stopt met krachtballen dit seizoen omdat ze ambities heeft voor prinses Carnaval (ofzo…) dus moest Coach Joris de trucendoos bovenhalen om die eerste plaats in 3ND met succes te verdedigen. Cindy Cogge verhuisde dusdanig naar de achterpositie ('t Is eens iets anders dan een konijn uit een hoed halen ;-) ) en voor de ogen de supporters speelde ze daar een berepartij! Cindy voelt haar bij haar ploegske heel goed in haar vel en dit is heel goed te zien tussen de lijnen waar ze een veel grotere rol opeist dan vorig jaar in 1ND.

 

En dus haalden onze dames het desondanks het gemis van Nele met ruime 36 - 11 cijfers van een moedig Oostduinkerke.

 Nadien ging iedereen vlug douchen en was het terug kaarten geblazen! Dit weekend staan er alweer enkele topwedstrijden op de affiche want de dames nemen het op tegen Varsenare die met een herrezen An Traen terug scherp staan (ze hebben vorige week nog Ichtegem verslaan met 1 puntje) en de heren beginnen aan de eerste wedstrijd van een reeks van 3 tegen de rechtstreekse concurrenten voor de overgang en voor de titel. Eerst komt Aalst op bezoek en de 2 volgende weken moeten we (telkens op zaterdagmiddag) naar Fortuna en Dudzele. Let the games begin !!!!

Bart Rosseel

 

Zaterdag 10 november

2NA    Za 16u00        KBC Robland - Osiris Aalst     22-15

Hier volgt een verslagje van een zeer mooi wedstrijd van onze heren in tweede Nationale A tegen de "ajoine" van Olst! De scheidsrechter die deze topper mocht leiden was niemand minder dan André van Deinze.

Coach Rosseel kon voor de eerste keer sinds 5 weken terug rekenen op een volledige kern dus er hoefde geen adem gespaard te worden door de spelers op het veld want voor iedereen was een volwaardige vervanger beschikbaar. Robland startte de wedstrijd met Fré Tamsin, Rosseel Bart, Steve "Maria"Bonneure en Joeri Vandenberghe.

Bij Aalst moest Gunther Neerings, met de arm net uit het gips, genoodzaakt aan de kant blijven maar Aalst kon daarentegen wel rekenen op aanvalskanon Ignace Vanoudenhove. Maarten Bogaert, Bart Neckebrouck, Schollaert Gunther en Vannuffel Jan waren de andere "ajoine" van dienst!

 

Aalst mocht aan de partij beginnen maar Schollaert besloot z'n eerste worp richting Bonneure te gooien en die kon meteen de eerste worp van de wedstrijd onderscheppen. Zo kon Robland direct het touw in handen nemen en Joeri Vandenberghe plaatste netjes de eerste punten op het scorebord. De tweede aanval van Aalst kon opnieuw onderschept worden bij de tweede worp en ditmaal was achterspeler Rosseel de boosdoener voor Aalst. Een prachtige 20m-worp van Bonneure zette direct 2-0 op het scorebord. En toen gingen er een goeie vijf minuten voorbij met vooral verdedigende hoogstandjes zodat het na 10 minuten nog altijd 2 - 1 stond. De 4 kruisjes die Robland in die 10 minuten bijeengooide waren wellicht de oorzaak dat Robland geen afstand kon nemen van Aalst. 5-3,6-4 en 6-5 waren enkele tussenstanden van deze thriller! Gunter Schollaert begon z'n eerste worpen beter en beter te gooien en Robland bleek tegen de gewoonte in toch wat moeilijkheden te hebben met scoren…en dan in het bijzonder met de zijlijnen want bij rust stonden reeds 5 kruisjes genoteerd in het nadeel van Robland. Het scorebord sprak boekdelen wat de spanning betrof in deze onvervalste topper : 10-8 in het voordeel van Robland!

Robland mocht de tweede helft beginnen maar daar dook alweer het zwarte beest op : 3e kruisje dus vrije worp tegen en Aalst op een puntje van Robland : 10 - 9. En dan volgen 5 dolle minuten voor Robland. In die 5 minuten kon Robland 3 aanvallen onderscheppen op de eerste of 2e worp en plots bleven ook de kruisjes achterwege! Na 6 minuten in de tweede helft stond het 14-9. Een kloof van vijf punten waardoor Robland eventjes terug op safe kon spelen maar toch is het vooral Robland die moeilijkheden heeft met de aanval van Aalst waar Maarten Bogaert z'n dubbele schijnbeweging optimaal gebruikte. Aalst komt terug tot 16-13 en dan gooit Robland de versnelling terug in Turbo en grijpt Aalst bij de keel. Tamsin gooit enkele eerste worpen mooi over en Rosseel kan enkele malen de laatste worp feilloos in het doelgebied van de tegenstander plaatsen… Uitstekend verdedigingswerk van Robland belet Aalst van scoren.  20-14 en uit de keel van André Van Deinze kwamen de verlossende woorden : "Laatste Minuut". Robland in de aanval, Aalst kon in eerste instantie de bal nog buitengooien maar bij het ingeven besloot Bart Rosseel nog een lob-rugworpje uit z'n mouwen te schudden en bij Aalst hadden ze daar waarschijnlijk niet meer op gerekend. Aalst, ietwat geprikkeld, kon zelf ook nog tegenscoren in de allerlaatste seconde waardoor de eindstand van deze topper 22-15 werd! De toeschouwers kregen een mooie wedstrijd te zien met veel krachtbalspektakel en zagen dus Robland verdiend de overwinning pakken.

Voorlopig dus 1 op 3 voor Robland. Volgende week de zware uitwedstrijd naar Fortuna Ichtegem. Hopelijk winnen we deze match zodat we de week nadien echt kunnen strijden voor die eerste plaats !

 

2NR    17u 00  KBC Robland Sint-Michiels - Osiris Aalst    34 - 8

Gezien onze ploeg uit provinciale vrij had en door de spannende wedstrijd van de A-ploeg waar uiteindelijk geen vervangingen werden doorgevoerd stond er bij de reserveploeg 8 spelers op 't blad! Eén van hen was zelfs jarig : JAN SINNAEVE die 29jaar jong werd! Coach Joris probeerde liet iedereen evenlang spelen en soms werden er zelfs 4 spelers tegelijk gewisseld… 't Was precies American Football. Pieter "Pierre" Verstraete, Fré Bral, Dimitri "Kwielebabbe" Decorte, Jantje Sinnaeve, Devoldere "Bing" Jimmy, Fré "De Langen" Verplancke, Tony "Toane" Rodway en Nico "Den Arten" Vanrenterghem hebben weer een fantastische prestatie neergezet. Het blijft wachten op de eerste match met een beetje tegenstand en dat zal ook direct de match zijn die waarschijnlijk over de titel zal beslissen want de reserven van Dudzele zitten volgens mij met hetzelfde probleem…

Pierre, Toane, De Langen en Den Arten mogen de partij beginnen en tonen direct wie de baas is… Netjes geplaatste eerste worpen van Pierre kunnen door de Langen en Toane mooi in doel gepegeld worden en algauw staat Robland 7 - 2 voor. Na een vierdubbele vervanging staat er een volledig nieuwe ploeg tussen de lijnen. Met Jim,Bral,Dimi en de jarige staat er een gans ander type ploeg op 't veld maar het resultaat blijft hetzelfde : "We zullen doorgaan!"

Dimi altijd in voor een rugworp weet er al gauw één te placeren en zo lopen de punten vlug op.  Jan Sinnaeve mag z'n lievelingsgetal scoren maar Aalst duwt die bal buiten.  Bral probeert daarop een rugworp maar beland net op de lijn.  Dimi werkt dan maar af met een gewone worp en brengt de stand op 13-2.

Jimmy gooit ook al eens een balleke maar 't is wel drie weken geleden en daarbij wordt z'n eerste doelpoging onderschept door de vleugelspeler.  Z'n tweede poging gooit ie over gans de boel en toont zo dat hij helemaal terug is!

In de laatste minuut van de eerste helft kan Van Nuffel Jean kan nog eens scoren voor Aalst wat de stand 15-4 bracht  maar de Roblanders zijn nooit content beginnen nog een tegenaanval waar Bral met z'n sierlijke lobrugworp in de laatste 10 seconden de ruststand op 17-4 brengt.

In de tweede helft speelt zich ongeveer hetzelfde scenario af en dat is ook op het scorebord te merken want de tweede heflt eindigd ook 17-4 en de totaalscore dus op 34 - 8. Een gemakkelijke en oververdiende zege voor de Roblanders die zicht stilletjesaan mogen opmaken voor de clash van 't seizoen binnen twee weken op Dudzele !

 

1ND  Za 18u15    KBC Robland - Atlas Varsenare

Bij de dames stond er ook een topper op het programma. Vorig jaar hadden onze dames het nog met één puntje moeten afleggen tegen de dames uit Varsenare dus waren we dit jaar zeker op onze hoede! En vorig weekend hoorden we dan het nieuws dat An Traen toch terug bleek te krachtballen dus er zou op het scherpst van de snee moeten gespeeld worden om de punten in de Abdijkbekestraat te houden.

Coach Rosseel startte met Nathalie Lievens, Caroline Cool, Sara Hoppe en Tessa Ruysschaert. Bij aankomst van de dames uit Varsenare bleek An Traen toch niet te spelen dus moest en zou er zeker en vast gewonnen worden.


(Vergeef me de povere beeldkwaliteit maar ik zoek nog een beetje naar de beste manier om foto's te nemen met de verlichting en waarschijnlijk is de huidige kwaliteit van een Canon Digital Ixus fototoestel dus nog niet zoals het eigenlijk hoort te zijn…Maar toch, beter dan niets hé!)

De match dan… Nathalie Lievens moest zich voor de gelegenheid enkel concentreren voor de eerste worp, Caroline Cool nam haar laatste worp over en Tessa nam de 2e worp voor haar rekening. In het begin van de wedstrijd leek Tessa wat moeite te hebben om over de vleugels van Varsenare te gooien die telkens goed achteruit verdedigden en ze besloot dan maar op safe te spelen om zeker een derde worp te hebben. De eerste worpen van Nathalie Lievens werden trouwens altijd in de buurt van de middellijn gekanoneerd zodat met de tweede worp gemakkelijk op safe kon gespeeld worden. Caroline werkte ook goed af en Robland kon gemakkelijk een kloof maken.

Door een paar mooi geplaatste verre eerste worpen van Nathalie kon het tempo goed in de wedstrijd gehouden worden en de snelle werkers van dienst konden daaruit 2 rugworpen proberen en het was Caroline Cool die ze uiteindelijk scoorde. Ook verdedigend liep alles vlotjes en Coach Rosseel kon zelfs op het gemak meegenieten van het frivole spel die zijn ploegje demonstreerde…

Tegen dat de appelsientjes werden voorgeschoteld was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld want op het scorebord prijkte een ruststand van 16 - 3 in het voordeel van de Roblanddames.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Varsenare kwam ietsje meer tot scoren maar kwam veel kracht en ook een beetje fysiek te kort om Robland te bedreigen. Robland op hun beurt stuurde de troepen naar voren en de einstand werd zelfs nog 39 - 13 . Een gemakkelijke overwinning dus en de coach zag dat het goed was !

 

3ND    Za 19u15        KBC Robland - KBC Ertvelde   27 - 11

De damesploeg uit derde nationale mocht het opnemen tegen de sympathieke meisjes uit Ertvelde. Voor Robland speelden Karin Ideler, Carol Icket, Cindy Cogge, Julie Ruysschaert en Stefanie "Louise" Decraemer. Siska Monballiu moest afzeggen wegens turnvoorstellingen en haar zus Nele zit nog altijd in 't gips !

De meisjes van Ertvelde begonnen heel gemotiveerd aan de partij gedreven door een dolenthousiaste coach en ondanks ze redelijk gauw wisten dat de Robland-dames toch te sterk waren bleven ze gaan voor elke bal en bleven ze een leuk ploegje om tegen te spelen…

Bij de Roblanddames gaf Carol één en drie en Cindy nam de tweede worp voor haar rekening tenzij Karin de bal direct klaarlegde. Iemand langs de zijlijn zei "Karin is gelijk een fles wijn, hoe ouder ze wordt, hoe beter". Zo kan het dus ook hé !

Het werd een leuk portie krachtbal en onze dames haalden het uiteindelijk met 27 -11 .

 

Zaterdag 17 november

2NA    Za 14u30        Fortuna Ichtegem - Robland St-Michiels    27-25

Voor Fortuna speelden Bolle Jaak en Steven, Vermet Giovanni en Nauwynck Luc. Bij Robland kon coach Rosseel terug rekenen op de volledige kern. Uiteindelijk speelden Rosseel Bart, Tamsin Fre, Steve Bonneure, Joeri Vandenberghe en Gilles Vanlitzenborgh. Scheidsrechter van dienst voor deze topper was ook een topper : Van Deynse André.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de strijdleuze van Robland kon de wedstrijd aanvangen en het was Fortuna die mocht beginnen. Giovanni Vermet deed meteen z'n reputatie alle eer aan en probeerde de eerste worp rechtstreeks binnen te gooien, gekruist dan nog! Dit lukte bijna, ware het niet dat langs de andere kant Bart Rosseel vanachter stond. Die kon de bal mooi onderscheppen maar stond helaas met z'n voetje op de zijlijn bij het naar binnen springen… Bij dit buitenspel poogt Jaak Bolle een rugworp en die zit meteen. Robland zet op, Fortuna onderschept de tweede worp en bam! Alweer een bom van Vermet. Na nog geen 2 minuten wedstrijd kijkt Robland tegen een 3-0 achterstand. Coach Rosseel riep z'n troepen aan tot kalmte en dit werd perfect uitgevoerd. Anders dan anders nam Bart Rosseel de laatste worp ipv Joeri Vandeberghe en dit bleek een goeie zet te zijn want Rosseel scoorde in de eerste helft bijna aan 100%. Steven Bolle kreeg geen vat op de gevarieerde worpen van Rosseel. Robland kon vele worpen (lees:bommen) van Fortuna onschadelijk maken en knokte zich puntje per puntje terug in de wedstrijd. Er werden ook enkele doelpunten gescoord uit de tweede worp van Bonneure en zo kon Robland de 4 punten achterstand ombuigen in een 2 punten voorsprong met nog één minuut te gaan in de eerste helft. En in de laatste seconden van deze eerste helft doet Bart Rosseel nog een rugworppoging en lukt die ook. Zo gaat Robland de rust in met een mooie voorsprong van 4 punten : 11 - 15 . De toeschouwers kregen in deze eerste helft zeker al waar voor hun geld (enfin, ze moesten wel niet betalen maar jullie begrijpen me wel hé!)

In de tweede helft mag Robland opzetten maar kan de eerste aanval niet omzetten in een doelpunt. Direct nadien scoort alweer Jaak Bolle een rugworp en zo komt Fortuna direct terug op 2 puntjes. Fortuna deed in die 2e helft een meesterlijke zet door op de worp van Bonneure in een zeldzame 2-2 opstelling te verdedigen en dit bleek dodelijk (voor ons toch) efficiënt te zijn! Zowel Frederik Tamsin en Steve Bonneure kregen het moeilijker en moeilijker om de meters bij elkaar te gooien en barage Luc Nauwynck kon meer en meer ballen blokken. Daardoor kon Robland de tegenstanders ook moeilijker van de vrijeworplijn houden en kon Giovanni enkele zuiver geplaatste 'killers' gooien. De coach van Robland brengt dan Gilles Van Litsenborgh in voor Rosseel maar na de vervanging faalde Robland in de aanval zodat men genoodzaakt was de vervanging al na 5 minuten te herroepen. Op dat moment staat Fortuna 4 punten voor met nog 7 minuten te spelen. Bart Rosseel zat na de vervanging duidelijk minder in de match en Fortuna kon zelfs nog tot 5 puntjes uitlopen. In de laatste minuten van de wedstrijd begint de motor van Robland terug op gang te komen. Plots worden weer ballen gevangen en wordt er weer gescoord. De vijfpuntenkloof wordt teruggebracht tot 2 punten en Robland kan opnieuw een aanval van Fortuna ongedaan maken. Maar dan gebeurd het onmogelijke, balverlies van de onfortuinlijke Bonneure in eigen doel dus in plaats van een aanval te beginnen om op één puntje te komen (met nog 3 minuten voor de boeg) is de kloof terug drie punten en Robland duidelijk aangeslagen. Als de laatste minuut ingaat staat Robland op 2 puntjes van Fortuna en een ultieme rugworppoging van Rosseel kan door Steven Bolle worden onderschept. Zo bleef het verschil 2 punten en wint Fortuna deze thriller na een hele mooie wedstrijd. Beide teams hebben gevochten voor wat ze waard zijn maar het was Robland die verslagen achterbleef :-(

 

2NR    Za 15u30        Fortuna Ichtegem - Robland St-Michiels    23-43

Dat de reserven van Fortuna meer aanvalskracht hadden dan de gemiddelde reserveploeg in 2e nationale wisten we op voorhand en dit bleek ook bij rust effectief zo te zijn (Ruststand:10-19). Jammergenoeg voor Fortuna stond langs de andere kant van het plein een klein legertje van Robland met spelers die eigenlijk ook zouden meekunnen in de A-ploeg en dit blijkt dan weer uit de eindstand want Robland haalde het uiteindelijk toch gemakkelijk van een zeer verdienstelijk Fortuna met 23-43

Voor Robland speelden: Verstraete Pieter, Rosseel Jurgen, Vanrenterghem Nico, Verplancke Fre, Bral Fré, Decorte Dimi, Rodway Tony.

Voor Fortuna speelden: Declercq Steve (scorer), Carnier Bjorn, Vercruyse Steven en Bolle Dimitri. 

 

1ND  Za 10u Grenskracht Menen - KBC Robland St-Michiels 13 - 15

Bij Menen kon men Rozé Hanne en Ilse, Schotte Sally, Vanhaezebrouck Maureen, Zanders Tinne. Lefever Els kwam nipt op tijd maar die andere drijfveer van de dames uit Menen, Lies, bleek afwezig. Bij Robland waren het Lievens Nathalie, Hoppe Sara, Ruysschaert Tessa, Cool Caroline en Cogge Cindy die uit hun bed moesten vallen voor deze verplaatsing  op zaterdagmorgen. Coach Rosseel kon er niet bijzijn maar gelukkig lopen er daar nog andere Rosseeltjes rond en zoon Bart nam z'n taak over. Scheidsrechter van dienst was Rozé Eddy van Menen zelf gezien de match verplaatst was van 9u naar 10u op aanvraag van de dames van Menen.
Door de afwezigheid van Lies stond Menen in de beginfase van de wedstrijd redelijk ongemotiveerd op het plein en daar konden de Robland-dames heel goed van profiteren. In nog geen 5 minuten tijd werd Menen overrompeld en vlogen de ballen om hun oren tot er uiteindelijk 1-7 op het bord stond. Tot dan toe lukte alles voor Robland. In de volgende minuten  is de concentratie wat ver te zoeken en vergeet Robland vooral te scoren. Een viertal rugpogingen gaan verloren en een paar laatste worpen kunnen niet worden afgewerkt. Gelukkig staat de verdediging van Robland op dat moment sterk te spelen zodat ook Menen niet kan scoren. Uiteindelijk prijkt tijdens de rust 3-10 op het bord.

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede helft was vooral de helft van Els Lefever die plots alles terug zag zitten en voortreffelijk speelde. Robland maakte het zich vooral verdedigend onnodig moeilijk zodat Menen telkens aan de vrijeworplijn kon komen om de laatste worp te geven. En het is net daar dat de worpen van Lefever dodelijk efficient bleken te zijn. Toen bij Robland in de loop van die tweede helft ook nog Nathalie Lievens uitviel met een liesblessure zette Menen een sterke remonte in. Puntje per puntje smelte de voorsprong van Robland als sneeuw voor de zon en Menen kwam zelfs gevaarlijk dicht in de buurt. In de laatste minuut stond Robland nog slechts 2 punten voor en mocht Menen nog eens aanvallen. Els Lefever kon in deze laatste aanval nog een rugworp uitvoeren maar gelukkig bleef de Roblandverdediging kalm en konden ze de bal hoog en droog van de grond houden. Zo bleef de 2-puntenkloof dus intact en kon Robland de laatste seconden van deze bloedstollende 2e helft gewoon uitspelen. Eindstand : 13-15 

Zat. 24 en zon. 25 november

 

Goeiemorgen Beste Mensen,

Dudzele - Robland 2NA 17-14

Bij Dudzele; De Brabander Christof (2), Timmerman Kurt (2), Snauwaert Birger (2) en Proot Stefaan (11)
Bij Robland; Rosseel Bart (12), Bonneure Steve, Vandenberghe Joeri (1), Tamsin Fré (1) en Vanlitsenborgh Gilles.
Deze match werd geleid door Walter Braem.

De eerste helft was een helft met zeer weinig doelpunten.  Waaruit je kan uitmaken dat allebei de ploegen verdedigend een sterke match speelden.  Aan de rust was het slechts 9-7.  Fré kon z'n eerste worpen toch redelijk goed placeren voor de voeten.  De paar keer dat Fré over de vleugels wou, heeft hij drie maal rechtstreeks buitengegooid.  Dodelijk zouden we zeggen zo'n eerste worp buiten.  Dudzele had dan telkens terug drie worpen en konden zonder zich te moeten forceren mooi afwerken.  In de eerste helft kon Bart de laatste man van Dudzele ook goed wegzetten en kon dan ook geregeld een goalleke meepikken, zelfs al was het van redelijk ver.  Steve kon niet altijd z'n tweede worp "ver genoeg" leggen, als hij erover wou dan was Kurt katterap en had hij die ballen nog, dus da was ook niet de bedoeling.
Tijdens de tweede helft werd Joeri vervangen en werd Gilles er op linkervleugel ingebracht.  Joeri kon wel heel veel tippen geven aan Bart maar de ballen die voor z'n voeten vielen raakte hij niet aan.  Coach Rosseel dacht dat Gilles het beter zou doen in verdediging, maar Gilles is natuurlijk zo groot niet en kon dan niet meer tippen.  't is altijd iet é.  Robland kon nog moeilijk scoren in de tweede helft en efkes liep dudzele 6 punten uit.  Robland kon nog tot op drie puntjes komen met twee ruggers van Bart en daarmee was de eindscore gezegd 17-14.

Dudzele - Robland 2NR 20-29

Bij Dudzele; Strubbe Koen(3), Debroek Serge (4), Danneels John (10), Bossaert Mathias (3)
Bij Robland; Verstraete Pieter (2), Vanrenterghem Nico (8), Bral Frederik, Decorte Dimi (3) en Verplancke Frederik (16)
Hier was het ook om de eerste plaats te doen bij onze jongens en die hebben ze dan ook goed verdedigd.  Van in het begin was Robland de betere in de match.  Wat ze wel tof vonden was eerst een aantal punten uitlopen en dan Dudzele er terug bij laten komen door minder geconcentreed te spelen, om "de spanning erin te houden" zogezegd.  Pieter kon z'n eerste worpen mooi op de grond leggen, Dimi kon dan verschillende keren met z'n trage worp de achterste man op z'n verkeerde been zetten en zo mooi de bal klaarleggen voor Fré "de langen".  Voor hem was da geen moeite om die bal erin te blazen van daar.  Pieter kon praktisch iedere bal een duwtje geven op barrage en Fré Bral of Fré Verplancke hadden maar te volgen en die bal vloog in hun armen.  Boven het hoofd heeft Bral ook verschillende ballen kunnen onderscheppen en Dimi in het middengat.  Al wat erover kwam was voor onze Nico en die heeft toch ook zeer mooie ballen onderschept.  Robland moest het deze keer niet halen van al z'n rugworpen, er werden er slechts drie gemaakt.  Pieter heeft een zeer mooie gemaakt door een bal te vangen op barrage, Strubbe hinderde op twee meter, die rugger zat erin en dan mocht Robland nog een vrije worp geven voor da hinderen.  Dimi nam het iets te makkelijk op en kwam aangelopen, stopte aan de lijn, ging naar links, naar recht, naar links en dacht "nu gooi ik hem over de vleugel" maar neen, nutjes, de vleugel kon de bal boven z'n hoofd houden.  Dada vrije worp!   Nico kon de match afsluiten in de laatste 10 seconden met , je raad het nooit, een rugger wat de score op 20-29 bracht.  Zo staan onze jongens ongeslagen op die eerste plaats en ze zijn ook niet direct van plan om die af te staan.

Dames 3N Dudzele - Robland

Robland; Ideler Karin (5), Cogge Cindy (3)(proficiat Cindy!!), Icket Carol (11), Monballiu Siska en Ruysschaert Tessa (10)

Dudzele; Carette Helena (1), Maens Elke, Willems Purdey (1), Vlietinck Melissa en Crampe Nele (2)

Spijtig voor de meisjes van Dudzele natuurlijk maar Robland heeft er de vloer mee geveegd.  Dudzele raakte niet toe en kon bijgevolg dan ook niet scoren.  Robland had geen problemen met het scoren en aan de rust was het dan ook al 1-13.    Veel kan ik niet vertellen over die match.  Robland moest niet tot het uiterste gaan en moest ook geen moeite doen om die ballen te onderscheppen van dudzele.  Spijtig want het plein lag nochthans goed om een sliding te maken hoor!  Eindscore was dus 4-29 en zo blijft ook onze derde ploeg van de dames ongeslagen op de eerste plaats staan.

Provinciale West B Male - Robland

 

Zondagmorgen was het dan aan Prov West om te knokken voor die eerste plaats maar Male liep er mee weg, en ver ook dan nog.

Robland: Timmerman Dirk, Rosseel Jurgen(3), Devoldere Jimmy (1), Sinnaeve Jan (10) en Haesaert Peter (6)

Bij Male: Tourlamain Jan(12), Blomme Kris (4), Demeyer Rodney (2), Compernolle Patrick(1), Huys Diederik(7) en Comeyne Christiaan (5)

Voor Robland begon het goed, ze konden een balleke onderscheppen van Jan Tourlamain en konden scoren.  Wat hadden ze gedacht, dat Male zich zou laten doen.  Nee, Jan kon da ook een bal vangen, hij draaide zich en scoorde een tweepunter.  Ze lieten Robland alle hoeken zien in het begin en Robland kon niet scoren.  Dan lieten ze Jan Sinnaeve de derde worp nemen en die kon er toch enkele achter z'n naam zetten.  Jurgen probeerde verschillende malen een rupworp te maken maar ze hadden hem door en konden die telkens vangen.  Tussenstand was 16-8. 
In de tweede helft lukte het Jimmy ook van drie eerste worpen in de handen te gooien waardoor male ook weeral geen moeite had om te scoren.  Toch kon Jim verder doen met de eerste worp als hij vervolgens voor de voeten wierp of de achterste man op het verkeerde been zette, Peter z'n tweede worpen lagen meerendeels ver omdat ie veel ruimte kreeg en kon zo gewillig tussen vleugel en barrage werpen.  Jan Sinnaeve wisselde af door voor de voeten te scoren aangezien het dan erover niet meer lukte.  Peter Haesaert kon een rugger vangen (fantastisch), maar dat deed niet af dat Male een maatje te groot was voor Robland.  Eindscore 31-20.

 

Zaterdag 1 december

Robland Sint-Michiels – Jabbeke: 32 – 16.

 

Robland diende na twee nederlagen opnieuw aan te knopen met de overwinning. Pieter Verstraete zag zijn sterke prestatie bij de reserven omgezet in een basisplaats in het fanionteam. Bij Jabbeke ontbrak sluitstuk Koen Claeys, en hij werd waardig vervangen door scholier Vincent Mahieu.

Robland startte opnieuw sterk en liep al vlug 5 punten uit. Jabbeke probeerde wel via vader en zoon Mouton, maar had iets te weinig klasse in huis. Bij Robland scoorde Vandenberghe uit elke hoek. In de tweede helft had Tamsin nog een kopstoot in huis om de bal binnen het veld te houden. Van een keikop gesproken… Coach Rosseel kon nog wat experimenteren en voerde heel wat wissels door. De verdedigend sterke prestatie van de jonge Mahieu dient hier zeker ook vermeld te worden. Robland won de wedstrijd verdiend met 32 – 16.

 

Speelden voor Robland: Bart Rosseel (9), Joeri Vandenberghe (11), Frederik Tamsin (4), Steve Bonneure (6) en Pieter Verstraete (2).

Speelden voor Jabbeke: Kenny Mouton (7), Marnix Mouton (8), Maarten Packeu en Vincent Mahieu (1).

 

Eerste nationale dames: Robland Sint-Michiels – Sporting Brugge: 21 – 11.

 

De bekerfinale van vorig seizoen werd herhaald. De twee Brugse ploegen stonden nu tegenover elkaar, en ook nu waren de bezoekers iets te nerveus. Lievens gooide alle ballen perfect, en Sporting repliceerde gevat (5-4). Bij Robland bleef Cool sterk afwerken, iets dat bij Sporting niet lukte. De rust werd dan ook bereikt met een 12-5 stand.

In de tweede helft probeerde Sporting de zaken te forceren via rugworpen, maar die werden telkens geneutraliseerd door de sterke en attente verdediging. Er werd vlug gespeeld, en de talrijke supporters zagen nog een mooie wedstrijd. Eindstand: 21 – 11.

 

Speelden voor Robland: Sara Hoppe, Nathalie Lievens (8), Caroline Cool (10) en Tessa Ruysschaert (3).

Speelden voor Sporting: Patricia Devooght (9), Nathalie Lavalleye (2), Ann Beausaert en Vicky Dayer.

 

 

12 - 13 januari 2002

Alle Roblandploegen ronde verder.

 

1° nationale Dames: Robland – Menen: 25 – 12

 

Bekerhouder Robland startte sterk: Nathalie Lievens toverde enkele 18-meterworpen uit haar nek en via Caroline Cool stond het vlug 5 – 1. De scoremachine stokte toen een beetje en via Els Lefever en Isabel Vromant kwam Menen dichterbij. Toen vond Sara Hoppe het welletjes en ze onderschepte drie aanvallen. Tessa Ruysschaert legde de tweede worpen goed af en Caroline Cool werkte koelbloedig af. Zo werd de rust bereikt bij een 14 – 4 stand.  Nele Monballieu kwam Tessa Ruysschaert vervangen, en nam dan de eerste worp voor haar rekening. Via De zusjes Zanders kwam Menen dichterbij en Els Lefever dirigeerde haar verdediging kordaat. Toen bij Robland  de concentratie verslapte, kwam Menen terug tot 17 – 10. Coach Rosseel vond het toen welletjes en spoorde aan om terug te krachtballen en via opnieuw een sterk verdedigende Hoppe en Lievens kon Robland de kloof nog groter maken. In de laatste vijf minuten gooiden de bezoekers de handdoek in de ring, zodat de 25 – 12 eindstand misschien overdreven is.

Met deze overwinning blijft Robland in de running om zichzelf op te volgen als bekerhouder. Uitkijken naar de trekking van donderdag.

 

Speelden voor Robland: Nathalie Lievens, Tessa Ruysschaert, Caroline Cool, Sara Hoppe en Nele Monballieu.

Speelden voor Menen: Els Lefever, Lies en Tinneke Zanders, Sally Schotte, Ilse Rozé en Isabel Vromant.

 

Beker Lagere: Overpelt  - Robland: 16 – 27.

Derde keer goede keer voor de ploeg uit provinciale. Uiteindelijk (na twee afgelastingen) kon de wedstrijd tegen de sympathieke Limburgers aangevat worden op een hard bevroren veld.

Robland sloeg de studieronde over en startte met een verschroeiend tempo via Vanrenterghem en Bral. Het liep vlug uit tot 0 – 4. De Limburgers kwamen dan beter in de wedstrijd, en de nieuwjaarsreceptie van de bezoekers zal er ook wel voor iets tussen zitten. De broers Werner en Stefan Stevens toonden heel wat in hun mars te hebben, maar bij de bezoekers werkte ook  Sinnaeve secuur af. Aan de rust stond een geruststellende 8 – 15 op het bord. Een licht gekwetste Devoldere kwam nu de aanval versterken en de partij kabbelde rustig verder. De lokalen probeerden er nog het beste van te maken en konden terugkomen tot op 6 punten. Toen werd er meer geconcentreerd gespeeld en de achtste finale was verzekerd voor de bezoekers. Hier wacht Robland de moeilijke uitwedstrijd op Varsenare.

 

Speelden voor Overpelt: Benny, Stefan en Werner Stevens, Vincent Bawin en Eric Wuyts.

Speelden voor Robland: Nico Vanrenterghem, Jurgen Rosseel, Jimmy Devoldere, Jan Sinnaeve, Jan Vanhecke en Frederik Bral.

 

Pupillen: Wevelgem – Robland: 9 – 11.

Onze allerkleinsten konden een van hun eerste wedstrijden winnen en bekeren zo ook verder. Enkel de eerste ploeg van Robland kon hun voorbeeld niet volgen.

 

 

Geïnteresseerd in verslagen van vorig jaar? Klik hier.